De ISM methodeISM is een snel populair wordende methode om grip te krijgen op uw IT-serviceorganisatie. ISM onderscheidt zich door structuur, eenvoud en toepasbaarheid, met name omdat ISM geen referentiemodel is maar een toepassingsmodel om procesmatig te gaan werken. De ISM methode kent een framework met slechts 6 processen en een besturingsmethode waarmee al het IT-werk wordt gemanaged. Verder heeft ISM een standaard invoeringsmethode en uitgebreide ondersteuningsfaciliteiten. De combinatie van framework, invoeringsmethode en ondersteuning leidt tot snelle invoeringen en aantoonbaar succesvolle toepassingen.

Een groot aantal organisaties in Nederland werkt op identieke wijze met het sterk gestandaardiseerde ISM-framework. De combinatie van framework, implementatiemethode en support leidt tot snelle invoering en aantoonbaar succesvolle toepassingen. Sinds de lancering in 2010 zijn er zo’n 100 formele ISM-implementaties geweest, waaronder DUO, UMCG Ziekenhuis, TVM, CWZ Ziekenhuis, KW1C, Provincie Zuid-Holland, Gemeente Assen, Gemeente Hoogezand, Jeroen Bosch Ziekenhuis, Gelre Ziekenhuizen, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Mammoet, enz. Daarnaast zijn er vele organisaties die zelfstandig met ISM aan de slag gaan.

Bij een ISM-invoering wordt een organisatie op gestandaardiseerde wijze begeleid naar de ISM-werkwijze. Een ISM-invoering bestaat uit een ISM-installatiefaseDe ISM methode en een ISM–implementatiefase. Hierbij wordt voor de organisatie het volledige procesmodel ingericht o.b.v. eigen inrichtingsbesluiten, functionele inrichting van de ondersteunende tools wordt uitgevoerd, rapportages ingericht en alle documentatie  wordt ontsloten via een volledig en samenhangend intranet portal.

Fase I, de installatiefase, omvat o.a. begeleiding bij de besluitvorming, het doorvoeren van besluiten, het opstellen van procedures, het opstellen van werkinstructies, en het verzorgen van workshops. Na fase I is een organisatie klaar om starten met het werken conform de ISM-methode.

Invoeren van de ISM methodeFase II, de implementatiefase, omvat o.a. het begeleiden van (proces)managers en medewerkers bij het toepassen van de nieuwe werkwijze, het begeleiden van de organisatie bij het geleidelijk intensiever toepassen van de geleverde middelen en bij het realiseren van de gewenste cultuuromslag. Na Fase II ben je als organisatie zelfstandig in staat om met ISM te werken en het IT beheer continu verder te verbeteren.

 

 

 

AZFA is gecertificeerd consultancy- en opleidingspartner van Servitect, de ontwikkelaar en eigenaar van ISM. Samen spreken we af welke begeleiding gewenst is. Mogelijk wil je gebruik maken van het standaard invoeringstraject, geleid door AZFA. Of je wilt het zelf doen, maar je wilt wel goed worden begeleid.

Wil je de ISM methode invoeren, neem dan direct contact op.

De FSM methodeJe kunt tegelijkertijd of apart van ISM ook de FSM methode voor het procesmatig managen van functioneel beheer invoeren.

 

Azfa verzorgt tevens ISM en FSM trainingen, waaronder de 2-daagse ISM Foundation training en de 1-daagse FSM Training. Neem contact op voor de eerstvolgende data of voor een in-house training.

Wil je meer weten over ISM, raadpleeg dan de ISM Portal. Of neem contact op via het onderstaand formulier:

3 + 5 = ?